Bebras – Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης

Ο διαγωνισμός Bebras (προφέρεται “Μπέμπρας” και σημαίνει “Κάστορας” στα Λιθουανικά) ξεκίνησε το 2003 ως ιδέα της Καθηγήτριας Valentina Dagiene του University of Vilnius της Λιθουανίας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006. Η αρχική σελίδα του Bebras είναι η https://bebras.gr/


Ο διαγωνισμός “Κάστορας” αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας, με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.
Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.
Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2019, από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία σημαντικών επιστημονικών-εκπαιδευτικών ενώσεων και πλήθους επιλεγμένων εθελοντών.

Οι εκφωνήσεις όλων των θεμάτων των 2 προηγούμενων διαγωνισμών αλλά και οι απαντήσεις τους βρίσκονται στα δύο επόμενα έγγραφα.

Αν κάποιος μαθητής θέλει να δει πως είναι το περιβάλλον των εξετάσεων μπορεί να δοκιμάσει να λύσει τα παλιά θέματα από τον παρακάτω σύνδεσμο. Τα θέματα αυτά είναι διαθέσιμα για δοκιμή χωρίς εγγραφή ή σύνδεση στο σύστημα.

https://challenge.bebras.gr/index.php?action=user_competitions

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...